-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Як гостьовий постинг допомагає покращити SEO?

-Реклама-spot_img
spot_img

Гостьовий постинг — це не тільки про збільшення присутності бренду в інтернеті. Підприємці та маркетологи активно використовують його для поліпшення позиції сайту в пошукових системах, тобто для виведення посилання на свій ресурс на першу сторінку видачі. Перші ніж замовити гостьовий постинг, потрібно розуміти як гестпости впливають на SEO та яких правил слід дотримуватись під час написання матеріалу для розміщення на сторонній платформі.

Як гостьовий постинг впливає на SEO?

Основна мета гостьового постингу для SEO — це створення якісних зворотних посилань (backlinks), які важливі для поліпшення авторитетності сайту в очах пошукових систем. Для них беклінки є показниками довіри до вашого інтернет-ресурсу. Принцип простий: що більше зворотних посилань на впливових платформах має сайт, то з вищою ймовірністю система оцінить його як цінний для користувачів та буде його активніше пропонувати.

Гостьові пости також допомагають:

- РЕКЛАМА-
  1. Збільшити органічний трафік. Якщо стаття розміщена в чужому блозі цікава для аудиторії, користувачі переходять за посиланням, щоб дізнатись подробиці. Чим більше читачів заходять на сайт за цими лінками, тим вища залученість. Цей показник позитивно впливає на поведінкові фактори важливі для SEO — глибину перегляду сторінок, середній час перебування на сайті тощо. 
  2. Укріпити репутацію бренду. Розміщення матеріалів на авторитетних ресурсах, робить бізнес більш впізнаваним та шанованим в очах аудиторії. Крім того, пошукові системи оцінюють не лише кількість, а і якість беклінків. Що впливовіші платформи, то вищий ваш рейтинг.
  3. Покращити індексацію. Якщо на ваш сайт ведуть якісні посилання, то пошукові алгоритми активніше індексуватимуть внутрішні сторінки, що поліпшує SEO всього інтернет-ресурсу.

Як ефективно використовувати гостьовий постинг для SEO?

Як гостьовий постинг допомагає покращити SEO?

Основне правило, яке треба запам’ятати — не всі платформи однаково корисні для SEO. Важливо грамотно вибирати блоги для публікації — авторитетні та тематично релевантні. Тобто вони повинні мати сильні позиції в пошуковій видачі та високу відвідуваність, а також бути пов’язаними з галуззю вашої діяльності. Це збільшить ймовірність того, що аудиторія буде зацікавлена контентом та перейде на ваш сайт.

Друге правило — надавати якісний контент. Створюйте цікаві, інформативні та корисні для читачів публікації. Не копіюйте чужі матеріали — плагіат не подобається ані користувачам, ані пошуковим алгоритмам. Додавайте ключові запити в текст органічно та зловживайте ними.

Це ж стосується й посилання. Воно має бути природним та нативним, тобто вписуватися в контекст статті й не мати нав’язливого вигляду. Згадуйте свій бізнес там, де це доречно та логічно. Наприклад, в статті про сучасні тренди в маркетингу можна зазначити ваш бренд, як приклад їхнього успішного застосування.

Реклама

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні