-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Відійшла у засвіти професорка ІФНМУ Алла Юрцева

-Реклама-spot_img
spot_img

В Івано-Франківському національному медичному університеті повідомили про смерть професорки кафедри педіатрії, багаторічної завідувачки кафедри пропедевтики педіатрії Алли Юрцевої.

“Алла Петрівна – відома науковиця України, була однією з організаторів відділення інтенсивної терапії та реанімації, куратором відділення патології раннього віку Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. Стояла біля витоків формування та розвою педіатричної школи Прикарпаття”, – йдеться в  повідомленні.

Померла професорка ІФНМУ Алла Юрцева

Алла Юрцева  закінчила Івано-Франківський медичний інститут у 1964 році.

З 1964 працювала лікарем-педіатром, потім клінічним ординатором.

З 1971 року до 1987 року – асистент кафедри педіатрії Івано-Франківського медінституту. З 1987 до 1991 року – доцент кафедри педіатрії. Протягом 1992 – 2012 років очолювала кафедру пропедевтики педіатрії на базі міської дитячої клінічної лікарні.

- РЕКЛАМА-

У 1990 році Алла Юрцева захистила докторську дисертацію на тему ”Прогнозування і лікування інфекційного токсикозу у дітей раннього віку з врахуванням імунологічної реактивності”. З 1992 року затверджена у вченому званні професора.

Професор Алла Юрцева – авторка 320 робіт, в тому числі 3 авторських свідоцтв і  методичних рекомендацій, є співавтором підручника “Медицина дитинства” (т. 4, 2001). Її наукові дослідження присвячені вивченню імунологічної реактивності, обміну мікроелементів та антиоксидантної системи при невідкладних станах у дітей раннього віку.

“Протягом своєї наукової діяльності виховала плеяду молодих науковців, які гідно продовжують її справу. До останку зберігала гострий розум та відмінне почуття гумору. Любила свою родину, маленьких пацієнтів. Користувалася повагою серед студентів та колег. Світла пам’ять про Аллу Петрівну житиме в наших серцях…” – йдеться в повідомленні ІФНМУ.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні