-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Нацполіція та СБУ затримали жінку та чоловіка, причетних до підпалу мікроавтобуса в Івано-Франківську

-Реклама-spot_img
spot_img

Оперативники управління карного розшуку Нацполіції в Івано-Франківській спільно зі співробітниками СБУ затримали двох мешканців Івано-Франківська, які за гроші підпалили камуфльований транспортний засіб. Слідчі оголосили зловмисникам підозру.

Встановлено, що діяли виконавці на замовлення ворожої спецслужби. Правоохоронці з’ясовують причетність підозрюваних до інших аналогічних злочинів, скоєних на території Прикарпаття, передає Правда з посиланням на поліцію Прикарпаття.

Оперативники встановили, що до кримінального правопорушення причетні 24-річна мешканка та її 40-річний сусід. Обоє раніше притягалися до кримінальної відповідальності за наркозлочини. Жінка шукала в інтернеті легкого підробітку. Невдовзі на неї вийшов представник ворожих спецслужб та запропонував гроші за підпали військових транспортних засобів, які знаходились на техобслуговуванні в області.

До виконання “замовлення” жінка залучила свого сусіда. Зловмисниця радила спільнику шукати камуфльовані або сіро-зелені транспортні засоби. А потім підпалювати їх та знімати все на телефон. Також організаторка інструктувала виконавця щодо заходів необхідної конспірації.

- РЕКЛАМА-

Попри те, що виконавець приховав обличчя і навіть одягнув рукавиці, правоохоронці по гарячих слідах встановили його причетність до знищення мікроавтобуса марки «Renault Trafic».

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік вночі облив вітрове скло машини легкозаймистою речовиною, підпалив його та зняв це на відео для підтвердження дій, за які обіцяли гроші. Проте, оплати за цю «роботу» він так і не отримав.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантів правоохоронці вилучили банківські карти, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою. Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура. Досудове розслідування триває.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні