-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Окупанти розстріляли 16 українських військовополонених на Донеччині

-Реклама-spot_img
spot_img

Розпочато розслідування за фактом чергового воєнного злочину армії рф.

Про це повідомив 1 жовтня Офіс Генерального прокурора.

За даними відомства, 1 жовтня 2024 року у Telegram-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками зс рф 16 українських військовослужбовців.

За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі села Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

- РЕКЛАМА-

На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки.

Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя,  добили впритул автоматною чергою.

Такі дії є цинічним і грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин.

«Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва», — наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін

Наразі проводяться заходи щодо перевірки опублікованого матеріалу. Розпочато слідчі й розшукові дії, спрямовані на встановлення усіх обставин вказаного злочину.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні