-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Косові встановили комунальну СЕС, аби забезпечити місто водою

-Реклама-spot_img
spot_img

У Косові запрацювала сонячна електростанція потужністю 56кВт, яка забезпечуватиме подачу води у місто.

Про це у facebook розповів міський голова Косова Юрій Плосконос.

За його словами, основна частка собівартості припадає на електроенергію. Так, лише минулого року на це витратили понад 700 тисяч гривень. Саме тому побудували СЕС.

“Через зношеність мережі собівартість подачі води в місто є  дуже дорогою. І основну частку цієї собівартості становить вартість електроенергії, завдяки якій насоси закачують воду з свердловин в резервуар. За минулий рік витрати на електроенергію становили понад 700тис гр, а ціна росте й далі. Тому на бюджетній депутатській комісії було прийняте рішення,а потім затверджено на сесії, про виділення коштів на закупівлю Сонячної Електричної Станції(СЕС) з метою економії коштів. Виділено 1.5млн гр,закуплено і встановлено СЕС потужністю 56кВт. Вчора відбувся перший запуск. Закачування води здійснюється двома насосами потужністю по 15 кВт. Тобто навіть зимою потужності СЕС мало б частково вистачити на роботу одного насосу. Надлишок електроенергії подаватиметься в загальну мережу”, – каже Плосконос.

Окрім того, у випадку тривалих відключень світла більша частина споживачів буде з водою. А витрачені гроші мають окупитися до трьох років, додає мер Косова.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні