-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

На Прикарпатті скорботна громада, рідні та побратими попрощалися із полеглим Петром Бабінчуком

-Реклама-spot_img
spot_img

Лисецька громада, рідні та військові побратими попрощалися з сержантом Збройних сил України Петром Бабінчуком, який воював на фронті з перших днів російського повномасштабного вторгнення.

Про це пише Правда.іф з посиланням на Лисецьку селищну раду.

У липні уродженцеві Лисця Петру Бабінчуку виповнилося тридцять років. Після закінчення історичного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника він служив у Збройних силах України, працював на Одещині. 26 лютого 2022 року добровольцем пішов зі зброєю в руках захищати Батьківщину. Воював на донецькому, харківському, херсонському напрямках, захищав Авдіївку, Соледар, Вовчанськ інші українські міста.

Тридцятого вересня командир бойової машини і механізованого відділення 61-ї Окремої механізованої Степової бригади сержант Петро Бабінчук загинув під час виконання бойового завдання в зоні бойових дій у Курській області, виявивши стійкість і мужність, вірність військовій присязі.

- РЕКЛАМА-
На Прикарпатті скорботна громада, рідні та побратими попрощалися із полеглим Петром Бабінчуком

Для батьків і рідних ця трагічна звістка стала немов громом серед ясного неба, адже нікому з них Петро Бабінчук не повідомляв, що з перших днів війни перебуває на фронті. Не сказав про це й коли за кілька днів до загибелі перебував у Лисці після поранення у відпустці. Всі думали, що він працює в Одесі.

Мешканці Лисця навколішки, «живим» коридором зустріли скорботний кортеж із тілом відважного воїна, встеляючи його останній шлях додому квітами. Похоронна відправа відбулася в храмі Воздвиження Чесного Хреста. Звідти процесія вирушила на кладовище, де полеглого бійця провели до місця вічного спочинку зі всіма військовими почестями.

Після звучання Державного Гімну України військовослужбовці передали синьо-жовте знамено, яким була вкрита труна, батькам загиблого Героя – Оксані Степанівні та Миколі Васильовичу, як символ держави, якій вірно і до кінця служив їх єдиний син. Побратими на знак поваги і пошани передали їм прапор підрозділу, а також бойові нагороди Петра – «Почесну відзнаку» командування 11-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ, Почесну відзнаку і нагрудний знак 61-ї Окремої механізованої Степової бригади «Воля назавжди».

«Всі побратими знали: якщо Петро на бойовій позиції, бере участь у виконанні завдання на передовій, то набагато спокійніше почувалися, – відзначив у своєму прощальному слові колишній командир Петра Бабінчука. – Це наш брат, справжній патріот держави, член нашої бойової родини. Він стільки пройшов!

Сьогодні Петро поповнив лави янголів-охоронців, які захищають нас, бойових побратимів, і свою родину на небесах. Слава тобі, Герою!»

На Прикарпатті скорботна громада, рідні та побратими попрощалися із полеглим Петром Бабінчуком

«Я один із тих, хто від початку війни воював разом із Петром, – сказав його побратим. – За цей час ми стали не тільки друзями, не тільки побратимами, а й, не побоюся цього слова, братами. Ми втратили свого рідного, одного з нас. Спочивай, братику, з миром, нехай земля буде пухом!»

На Прикарпатті скорботна громада, рідні та побратими попрощалися із полеглим Петром Бабінчуком

«Петро Бабінчук віддав своє життя за кожного з нас, за цей сонячний день, за те, щоб діти навчалися в школах і мали майбутнє життя, – відзначив настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста отець Федір Бойко. – Мамо Оксано, тату Миколо, вся наша парафія, наша громада – всі ми кажемо: дякуємо вам за сина і велику любов до нашого краю, до України. За те виховання, що ви дали Петрові, який виріс патріотом, захисником, мужнім чоловіком».

«Сьогодні заплакана Лисецька громада проводжає в останню дорогу свого відважного земляка, воїна Петра Бабінчука, – не стримував емоцій селищний голова Анатолій Лущак. – Петро був справжнім – насамперед у вчинках. Щоб воювати від другого дня з початку війни й нікому не сказати, нікому не проговоритися – в таке важко повірити. Але це справді було так.

Низько кланяюся Петровим батькам, наш обов’язок – їм допомагати, підтримувати; щира подяка побратимам, які приїхали за 600 кілометрів, вдячність усім, хто прийшов вшанувати Воїна».

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні