-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Адміністратор Viber-групи “зливав” місця, де роздають повістки на Прикарпатті

-Реклама-spot_img
spot_img

В Івано-Франківську засудили студента, який створив групу у Viber та розміщував інформацію про те, де в області роздають повістки.

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду, пише Правда.іф.

Обвинувачений — уродженець селища Великий Бичків Закарпатської області, живе в Івано-Франківську.

У лютому 2023 року він створив групу “Повістки Снятин, Косів р-н” у Viber для того, щоб допомагати військовозобов’язаним уникати мобілізації.

“Щоб приховати протиправну діяльність, у налаштуваннях приховав контактні дані учасників, зокрема й свої. Крім того, налаштував групу так, щоб користувачі самостійно надсилали текстові, фото-, аудіо- та відеоповідомлення з часом та адресами, де військові ТЦК проводять мобілізаційні заходи на територіях Коломийського та Косівського районів”, — йдеться у матеріалах справи.

- РЕКЛАМА-

Лише у період з 1 до 14 лютого 2024 року у групі розмістили 15 таких повідомлень.

У суді обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Студента засудили за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України й призначили йому п’ять років ув’язнення.

Утім суд звільнив його від основного покарання та встановив іспитовий термін — два роки. Обвинуваченого зобов’язали не виїжджати за кордон, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання та періодично реєструватися.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні