-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Родина фермерів Федосієнків виростила за сезон на Прикарпатті 400 тонн кавунів

-Реклама-spot_img
spot_img

Сім’я Федосієнків, що через війну переїхала з Харківщини на Прикарпаття, виростила і продала цього сезону 400 тонн кавунів.

Наразі фермери мешкають та працюють в селі Студінка Калуської громади. Кажуть, цьогорічний врожай вчетверо більший за минулорічний, повідомляють Вікна.

Співвласниця фермерського господарства «Овочі Слобожанщини» Інна Федосієнко розповідає, що минулого тижня продали останні кавуни.

Жовтого, на жаль, усім не вистачило, але враховуючи, що цьогоріч він був експериментальним, то ми не розраховували на такий ажіотаж. У 2025 році його однозначно посадимо більше, можливо, і в п’ять разів. Також думаємо над висадкою таких сортів, як «Вогник» та «Чарзьтон Грей». Цьогорічні сорти також продовжимо, адже всі себе добре проявили», — говорить Інна Федосієнко.

Цього року в Студінці кавуни росли на восьми гектарах, а минулого — тільки на двох. У наступному році фермери планують ще збільшити площі. За словами Інни, завжди є до чого рухатись.

- РЕКЛАМА-
Родина фермерів Федосієнків виростила за сезон на Прикарпатті 400 тонн кавунів

На своїх «точках» Федосієнки продали третину кавунів, і це дуже багато, як для роздрібної торгівлі. Решту, як й інших овочів, розділили порівну на супермаркети Києва та Львова.

Були люди, які двічі на день купували наші баштанні. Інші — щодня впродовж сезону приїжджали за кавунами, – каже Інна Федосієнко. – Хтось брав на цілу родину чи вулицю, адже затоварювали одразу по 5-6 кавунів. Тому ми розуміємо, що є для кого надалі старатись. Поки ще погода не дозволила нам до кінця зібрати урожай картоплі, якої посадили на 12 гектарах.

Нагадаємо, уже два покоління родини Федосієнків займається овочівництвом. Їхнє фермерське підприємство «Овочі Слобожанщини» забезпечувало продукцією всю Харківщину.

На Прикарпаття Федосієнки приїхали у березні минулого року. Перед тим, кажуть, каталися західним регіоном у пошуках землі.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Видалення волосся лазером у Івано-Франківську. Лазерна епіляція у FineLine

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні