-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Франківській громаді збирають врожай сої

-Реклама-spot_img
spot_img

Цього року комунальне підприємство «Франківськ АГРО» висадило сою на двох ділянках у селах Радча та Тисменичани. Загалом засіяли понад 101 гектар землі.

За словами агронома «Франківськ АГРО» Дениса Калиновича, з 37 гектарів у Радчі зібрали близько 3 тон сої. 

«Зараз проходять омолоти сої сорт «Ментор» 1 репродукція. Розпочали збір врожаю в селі Радча», – каже агроном Денис Калинович

Комунальне підприємство «Франківськ АГРО» стало надійним партнером для мешканців села Радча.

Як зазначає староста села Тарас Борин, підприємство завжди готове надати допомогу та підтримку. Особливо актуальним є питання оренди паїв, адже завдяки КП «Франківськ АГРО»  мешканці можуть розраховувати на своєчасні виплати. 

«З їхнього боку завжди є допомога. До них можна звернутись з будь-якими питаннями. Люди, які хочуть віддати свої паї, можуть звертатись до нашого КП. Будуть своєчасні виплати за оренду паїв»– зазначає староста села Радча Тарас Борин.

- РЕКЛАМА-

За словами заступника директора комунально підприємства Дмитра Сергенюка, працівники змогли перетворити непридатні для обробки землі на родючі поля.

Це стало можливим завдяки систематичному догляду за землею та впровадженню сучасних технологій. 

«Згідно з технологічною картою постійно проводимо сівозміни загалом. Загалом ми зайшли на не ліквідні земельні ділянки, які були зарослі дикорослими деревами, кущами та привели землі в порядок. Тепер є можливість на них працювати», – розповідає заступник директора КП «Франківськ АГРО» Дмитро Сергенюк.

У селах громади кожного року збільшується кількість посівних ділянок, розповідає Руслан Марцінків. Комунальне аграрне підприємство охоче орендує паї в людей. Це вигідно і для міста, бо таким чином зростає  кількість посівної площі, і для мешканців громади, бо вони вчасно отримують свої виплати. 

«Основне завдання, щоб всі ті поля, які не обробляються – обробились та дали урожай. Цього року в нас 4 культури: пшениця, гречка, соя, соняшник. Кожного року ми розвиваємось для того, щоб збільшувати посіви. Дякуємо мешканцям громади, які віддають землі в оренду та пропонуємо для цього наше КП», – підсумовує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Азов

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні