-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

У Франківську відкрили анотаційні дошки двом загиблим Героям

-Реклама-spot_img
spot_img

На фасаді Ліцею № 10 відкрили анотаційні дошки двом загиблим Героям в російсько-українській війні: Олександру Дорофею та Назару Керницькому.

Обидва військових стали на захист нашої країни з початком повномасштабного вторгнення, пише Правда.

“Сьогодні ми відкриваємо ще дві анотаційні дошки нашим випускникам. Молоді хлопці, які недавно закінчили наш ліцей. Дякую батькам за те, що вони виховали справжніх героїв та патріотів України. Вічна пам’ять нашим хлопцям” – зазначив директор Ліцею № 10 Руслан Куриндаш.

Мати загиблого Назара Керницького з гіркотою розповідає про те, яким добрим і талановитим був її син, і про його мрії, які так і залишилися нездійсненими через жорстоку війну. Він загинув 7 липня 2024 року. Майже два роки захищав Україну у 110-бригаді на Авдіївському напрямку. 

“Назар був доброю та світлою людиною. Надзвичайно дорожив дружбою однокласників, одногрупників, побратимів. Завжди був готовий прийти їм на допомогу. Захоплювався фотографіями та технікою. Пробував робити відеозйомки. Його багато чого цікавило. Мав великі плани на майбутнє. Він хотів побудувати дім, створити сім’ю. На жаль, ця проклята війна забрала в нього життя.“ – згадує мама загиблого Валентина Антонівна.

Слідом за виступом іншої матері, зі словами вдячності до всіх присутніх звернулася Оксана Миколаївна, мама Олександра Дорофея. Він загинув 14 березня 2024 року під час проведення наступально-штурмових дій в населеному пункті Веселе, Бахмутського району. З весни 2023 року захищав Україну від російських окупантів.

“Дякую всім, хто прийшов вшанувати пам’ять мого сина Олександра. А також інших Героїв. Дякую вчителям, які вчили його, однокласникам. Сподіваюсь, що пам’ять його та пам’ять інших учнів цієї школи залишаться назавжди в моєму серці”– каже мати загиблого Оксана Миколаїна.

- РЕКЛАМА-

Продовжує спогади про Героя Олександра Дорофея його сестра. Зі сльозами на очах вона згадує його оптимізм та готовність завжди прийти на допомогу.

“Йому прийшла повістка і він пішов воювати. Був завжди позитивний. Останній раз коли ми з ним говорили, він казав, що в нього все добре. Потім зв’язок пропав. Він був добрий, спокійний. Завжди був готовий всім допомогти” – пригадує сестра загиблого пані Юлія.

Звертаючись до рідних загиблих захисників, секретар міської ради Віктор Синишин висловив слова глибокої поваги та вдячності за виховання справжніх патріотів, які віддали життя за Україну.

“Хочу подякувати за те, що виховали справжніх патріотів. Патріотів, які не боялися, пішли в бій і віддали найдорожче-своє життя.”- відмітив секретар міської ради Віктор Синишин.

Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків висловив глибоку скорботу з приводу зростання кількості загиблих захисників України та запевнив, що міська влада докладе максимум зусиль, щоб увіковічнити пам’ять кожного Героя.

“На жаль, кількість анотаційних дощок зростає. Ми докладемо максимум зусиль, щоб зберегти пам’ять всіх наших Героїв, які віддали своє життя за Незалежність нашої держави. В школі велика кількість батьків, дітей та вчителів. Вони кожного дня зможуть подивитись на Героїв чи дізнатись більшу інформацію про них через QR-код. Будемо продовжувати вшановувати всіх Героїв” – підсумовує Руслан Марцінків.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні