-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Учні 1-4 класів Франківської громади будуть харчуватися безоплатно: як це працюватиме

-Реклама-spot_img
spot_img

На початку листопада у школах Івано-Франківської громади планують запровадити безоплатне харчування для учнів 1-4 класів.

Для цього з держбюджету спрямували понад 24,5 мільйона гривень субвенції. Цих грошей має вистачити до кінця 2024 року.

Про це у коментарі Суспільному розповіла директорка департаменту освіти і науки міської ради Вікторія Дротянко, пише Правда.іф.

З її слів, учнів початкових класів Івано-Франківська безкоштовно забезпечуватимуть гарячим сніданком. Його вартість — 28 гривень. Субвенція покриває 70% ціни, решту — дофінансують з міського бюджету.

- РЕКЛАМА-

Вікторія Дротянко додає, що в Івано-Франківській громаді є 13 тисяч 203 учні 1-4 класів. Раніше безкоштовно харчувалися у школах лише діти пільгових категорій.

“Місто відшкодовувало вартість харчування для дітей з багатодітних сімей, дітей-сиріт, дітей учасників бойових дій, загиблих бійців, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, дітей з родин зі складними життєвими обставинами”, — говорить Вікторія Дротянко.

За її словами, організувати безоплатне харчування учням початкових класів зможуть приблизно за три тижні — на початку листопада.

“Наразі підприємці оголошують тендери. Ця процедура займе приблизно два тижні, потім ще — укладання договорів, паралельно відбуватиметься закупівля продуктів. Через те, що тепер більше дітей буде їсти у шкільних їдальнях, ніж раніше, треба докупити посуд, столові набори. Деяким директорам потрібно скласти розклад так, щоб усі діти помістилися в їдальні”, — каже Вікторія Дротянко.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні