-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В ІФНТУНГ відновили 10 навчальних корпусів після ураження російською ракетою. ФОТОРЕПОРТАЖ

-Реклама-spot_img
spot_img

Вже впродовж чотирьох місяців тривають відновлювальні роботи у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу після ураження російською ракетою, внаслідок якого постраждали навчальні корпуси.10 приміщень завдяки меценатам відремонтували.

Про це повідомив Правді.іф ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик.

Відбудова корпусів університету відбувається у дві черги. Перша черга перебуває на завершальному етапі і обійшлася у понад 70 мільйонів гривень. Наразі встановили понад 1000 вікон, понад 300 з яких – у корпусі № 1. Повністю відремонтували понад 3000 кв.м дахового покриття Інституту інформаційних технологій. У цьому ж найбільш зруйнованому корпусі відновили чотири лекційні авдиторії, однак навчання тут ще не проводиться. Також засклили манеж університетського спорткомплексу та упорядкували понад 1000 кв.м благоустрою.

В ІФНТУНГ відновили 10 навчальних корпусів після ураження російською ракетою. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як відомо, під час вибуху постраждала чаша басейну, яку згодом ретельно перевірили спеціально запрошені закордонні фахівці, вони знайшли тріщини. Надалі за сформованою технологічною картою проводитиметься реконструкція та герметизація тріщин.

“Під час удару відбулося динамічне навантаження на чашу. Вона в той час була заповнена водою і, мабуть, саме це її врятувало від значніших руйнувань”, – пояснює ректор.

- РЕКЛАМА-

Левову частину допомоги, за словами Ігоря Чудика, надав НАК “Нафтогаз”. Це 170 мільйонів гривень. Донатили й інші меценати: благодійний фонд GEM, випускники вузу, компанії- партнери, студенти та небайдужі містяни.

Ще два корпуси, ангар лабораторії “Siemens” та навчальний корпус №7, каже ректор, підлягають капітальному ремонту. Їх старатимуться відремонтувати до середини літа 2025 року. Лише на відновлення будівлі лабораторії планують витратити 5 мільйонів гривень. На сьогодні для другої черги цієї відбудови у Київському інституті містобудування та архітектури вже готується проєктно-кошторисна документація.

“За другою чергою розпочнуться роботи після отримання дозвільних документів на капітальний ремонт двох споруд”, – додає Ігор Чудик.

Очільник вузу поділився, що невдовзі до ракетного удару випадково вдалося зберегти дороговартісне спеціалізоване сертифіковане кількатоннне спортивне обладнання:

“Вирішили забрати зі спортивного комплексу та перенести в інше місце спортивне обладнання. Довго сперечались, бо воно дуже важке, об’ємне. Але зрештою дійшли згоди – закінчили переміщення його, на наше здивування, за три дні до атаки на університет. Таким чином фактично зберегли на 10 мільйонів гривень обладнання”.

Фото Богдана Савлюка

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні