-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Як медики рятують життя пораненим “едельвейсам” на лінії фронту ВІДЕО

-Реклама-spot_img
spot_img

Життя воїнів — пріоритет номер один. Стабілізаційний пункт 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» — це обладнання, досвід і щоденна самовіддана праця. Як працює стабпункт “десятки”, показали на сторінці бригади, пише КУРС.

Нагадаємо, що Доктор медичних наук з Івано-Франківська, який рятує життя десантникам на передовій, нагороджений “Хрестом пошани”

Завдяки професіоналізму медиків поранені отримують необхідну допомогу та шанс на одужання. Їхня швидкість і точність рятують життя кожного дня.

- РЕКЛАМА-

Жовтень 2024 року. Сіверський напрямок. Стабпункт “десятки” та суміжних бригад – третій етап надання допомоги пораненим. Після надання допомоги на полі бою та стабілізації стану в пункті евакуації на передовій поранених бійців привозять сюди.

Заносять пораненого. Інший заходить сам. “Найчастіше вони втомлені. Їм бракує тепла, фізичного і людського. Це видно. І максимально тепло, як до своїх рідних, до них ставимося, і потім від них дуже велика вдячність”, – розповідає медик. Каже, воїнам відповідають своєю вдячністю: “За те, що я тут орудую узд-датчиком, шприцом, бинтом, троакаром і голкою з ниткою, а не автоматом”.

Ще двоє бійців – втратили свідомість на позиціях. Поступили з попереднім діагнозом отруєння газом, а це заборонено Женевською конвенцією.

Цей стабпункт – один із перших, де почали застосовувати переливання крові на догоспітальному етапі. За плечима медиків – тисячі врятованих життів. 99% поранених залишаються живими і повертаються в стрій.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні