-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

В Івано-Франківську відкриють “Центр соціальної підтримки дітей та сімей”

-Реклама-spot_img
spot_img

24-25 жовтня у Івано-Франківську проходить дводенний форум “Всі діти – наші” – профілактика соціального сирітства”, в рамках якого за підтримки проєкту “Право на сім’ю” відкриють “Центр соціальної підтримки дітей та сімей”.

Форум має на меті створити простір для діалогу між представниками урядових та неурядових організацій, бізнес-спільнот, громад та молодіжних громадських лідерів з метою обговорення актуальних соціальних питань сьогодення. Наразі це  тема профілактики соціального сирітства через об’єднання спільних зусиль для створення безпечного і підтримуючого середовища для наших дітей, пише інформаційний ресурс Правда.іф з місця події.

На сьогоднішній день на території України відкрито 11 центрів укріплення сім’ї , 3 з яких – на Івано-Франківщині(у Коломиї, Городенці та Івано-Франківську). Тут надають комплексну соціальну підтримку сім’ям, які опинились у важких життєвих обставинах. До 2022 року такі центри функціонували тільки у Луганській та Київській областях.

На Івано-Франківщині з 2022 року також діють Центри укріплення сім’ї.

“Майже за три роки до нас звернулись понад 20 тисяч осіб. Лише на Івано-Франківщині зареєстровано близько 130 тисяч людей в основному з числа ВПО. Ми надаємо соціально-психолгічну допомогу. Обов’язково має бути психологічна стабілізація родини, батьків. Коли дитина має поряд психологічно стабільного дорослого, вона може проживати своє щасливе дитинство попри те, що в нашій країні йде війна”, – розповідає керівниця Центру укріплення сім’ї МБО “БФ “СОС Дитячі Містечка” в Івано-Франківській області
Алла Котляр.

- РЕКЛАМА-

Звертаються, в основному, за психологічною, логопедичною та педагогічною допомогою. За її словами, від початку повномасштабного вторгнення збільшилась кількість звернень з логопедичними відхиленнями. Багато дітей почали мати проблеми зі звуковимовою, деякі з них взагалі перестали розмовляти.

Алла Котляр стверджує, що їх цільовою авдиторією є саме сім’ї з дітьми. І коли звертаються особи інших категорій – перенаправляють до потрібних спеціалістів, адже ведуть співпрацю і з державними, і з благодійними організаціями та громадськими фондами.

“Важливо, щоб людина знайшла цю підтримку, якої потребує”, – додає керівниця Центру укріплення сім’ї.

У Івано-Франківську обладнали і оснастили інклюзивний безбар’єрний простір, де надаватимуть соціальні послуги.

В Івано-Франківську відкриють "Центр соціальної підтримки дітей та сімей"

“Міжнародний благодійний фонд “БФ” СОС Дитячі містечка” завжди комплексно підходить до поставленого завдання: від навчання фахівців соціальної роботи, керівників галузевих, які курують певний напрямок, підбору і ремонту приміщення, в якому надаватимуть соціальні послуги,” – стверджує Національна менеджерка проєкту “Право на сім’ю: усунення системних прогалин – підтримка реформ системи захисту дітей” МБО “БФ “СОС Дитячі Містечка” Україна Антоніна Загроцька.

Тут сприяють навчанню фахівців та втіленню найкращих практик на рівні менеджменту.

Менеджерка акцентувала увагу на основних функція Центру:

  • превентивна (робота з дітьми та молоддю з вразливих сімей) – проводитимуться консультації для того, щоб запобігти потраплянню в інституції, а не долати наслідки цього недогляду;
  • послуга денного догляду за дітьми (надається можливість батькам налагодити свій робочий графік)
В Івано-Франківську відкриють "Центр соціальної підтримки дітей та сімей"

Відкриють “Центр соціальної підтримки дітей та сімей” у м. Івано-Франківськ (вулиця Молодіжна, буд. 54) завтра, 25 жовтня.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні