-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

«Ми записуємось у чергу, щоб відпрацювати по ворогу Storm Shadow», — пілот українського Су-24М

-Реклама-spot_img
spot_img

На льотному жаргоні фронтовий бомбардувальник Су-24М льотчики часто називають «чемоданом». Така назва пов’язана з тим, що ця «валіза» може перенести багато тонн «подарунків» ворогу.

Про бойову роботу наших пілотів тактичної авіації розповів 28 жовтня т.в.о. начальника управління комунікацій Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

Пілот Су-24М Віктор неквапливо смакував кавою під цигарку. Каже, що робить це традиційно, перед тим, як сяде в літак.

Нині авіатори зосереджені на застосуванні західної високоточної зброї. На часі — серйозні стратегічні завдання. Здавалося б, усе просто.

- РЕКЛАМА-

Пілотам треба чітко вийти на рубіж пуску крилатих ракет Storm Shadow/Scalp, натиснути кнопку пуску, сісти на одному з оперативних аеродромів і… дочекатися об’єктивного контролю — підтвердження знищення ворожого об’єкта.

Усе просто лише на перший погляд. Насправді це складні операції, до яких залучена велика кількість фахівців різних напрямів. Планування удару, програмування ракет, розвідка — усе потребує максимально точних математичних розрахунків, інакше — не буде результату. А Storm Shadow чи Scalp має прийти в ціль! І крапка. Не так багато у нас тих ракет.

«Ми записуємося в чергу, щоб пускати «крилаті». А чого дивуєтесь, так і є. Кожен хоче виконати цю почесну місію. Є екіпажі, є літаки, а от ракет західних недостатньо… Хлопці дуже вмотивовані й цілеспрямовані, тому і черга! Коли треба йти на бойове, у нас немає запитань: «А чому я…», у нас кажуть: «А можна я…» — розповів Віктор.

У перші місяці війни західного озброєння ще не було, то пілоти завдавали ударів авіаційними ракетами малого радіусу дії та вільнопадаючими авіаційними бомбами.

На початку війни в наших пілотів не було жодних «червоних ліній», вони проривались через ворожу ППО і за один виліт відправляли у пекло сотні окупантів, десятки одиниць бронетехніки, які колонами перли на Київ.

Так, для багатьох це став квиток в один бік, але бомбардувальники зробили неймовірний внесок у перемогу. Що й казати, у перші тижні повномасштабного пілоти не раз успішно залітали під Брянськ, руйнували наступальний темп ворога на його території, нищили логістику.

На багатьох напрямках це були зухвалі, сміливі операції авіації Повітряних Сил, у яких брав участь і Віктор.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Квартири Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні