-РЕКЛАМА-

РЕКЛАМА

Актуально зараз

-Реклама-spot_img

Теплопостачальник “Костанза” не розпочав опалювальний сезон у Калуші, триває процедура банкрутства

-Реклама-spot_img
spot_img

У Калуші Івано-Франківської області склалася критична ситуація із забезпеченням теплопостачання через бездіяльність приватного підприємства, щодо якого триває процедура банкрутства.

Про це повідосляє міський голова Калаша Андрій Найда.

На початку опалювального сезону в Калуській громаді виникла надзвичайна ситуація, пов’язана із забезпеченням теплопостачання соціальних об’єктів та житлових будинків, які обслуговуються ТОВ “Костанза”. Зокрема, підприємство, яке мало забезпечити теплом ліцей № 6 та дитсадок “Ягідка”, цього так і не зробило. Загалом, за даними мерії Калуша, близько 30% міста мали би отримувати тепло від ТОВ “Констанза”, що надає послуги з централізованого теплопостачання. 

найда у калуші немає опалення тов констанза

“17 жовтня ми офіційно розпочали опалювальний період у Калуській громаді. Усі комунальні та приватні котельні успішно запустили процес опалення. І лише ТОВ «Костанза» – надавач послуг з централізованого теплопостачання не приступило до виконання своїх обов’язків – надавати теплоносій громаді”, – повідомив Андрій Найда, міський голова Калуша.

https://youtube.com/watch?v=m-lfg4qO1qc%3Ffeature%3Doembed

За інформацією міського голови, ситуація ускладнюється тим, що підприємство, якому належить теплопостачальник, перебуває в процесі банкрутства, а новопризначений арбітражний керуючий не може вирішити юридичні питання для початку роботи.

“На підприємстві немає відповідальної за процес запуску теплопостачання людини, невирішеними залишаються й юридичні проблеми. Арбітражний керуючий зі своїм помічником знову поїхали у Київ. Із їхніх слів – повинен бути зареєстрований керівник, але вони не можуть зробити цей правочин через те, що система державного реєстру, внаслідок дій реєстратора із зовсім іншої області, блокує всі спроби”, – розповідає Андрій Найда, міський голова Калуша.

- РЕКЛАМА-

Місцева влада Калуша звернулася до всіх можливих державних інституцій для вирішення проблеми, включаючи Службу безпеки України, правоохоронні органи, Кабінет Міністрів, РНБО та профільні міністерства. Особливе занепокоєння викликає те, що без тепла залишаються соціальні об’єкти – школи, дитячі садки, медичні заклади та гуртожиток професійного училища, де проживають діти-сироти.

Теплопостачальник “Костанза” не розпочав опалювальний сезон у Калуші, триває процедура банкрутства

“У громаді без тепла школи, садочки, дитяча та доросла поліклініки, ВПУ та його гуртожиток, де проживають діти-сироти. Така бездіяльність надавача послуг централізованого теплопостачання просто неприпустима! У Калуші проживають багато ВПО, людей, які не мають змоги придбати додаткові прилади обігріву”, – пише Андрій Найда, міський голова Калуша.

За даними аналітичної системи YouControl, теплопостачальник ФІЛІЯ “КАЛУСЬКА ТЕЦ”, що належить ТОВ “Констанза”, зареєстрована 22 грудня 2021 року та здійснює діяльність з постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря. Наразі щодо підприємства ТОВ “Констанза” від 02.09.2024 порушено справу про банкрутство номер 909/679/24 в Господарському суді.

За даними реєстру YouControl, власниками ТОВ “Констанза” є Сергій Алабаш з Донецької області та Лариса Похила з Одеси, кожному з яких належить по 50% статутного капіталу підприємства.

найда у калуші немає опалення тов констанза похила алабаш донецьк одеса

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

-Реклама-

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні