Актуально зараз

-Реклама-spot_img
-Реклама-spot_img
spot_img
27-28 листопада у Франківську відбулася зустріч випускників та випускниць Школи культурного менеджменту. Так, понад сто українських митців приїхали до Франківська, щоб познайомитись між собою та укласти партнерства.

У ній взяли участь художники, фотографи, дизайнери, перформери та працівники культури із близько 20 областей України, повідомляють “Вікна”.

Так, упродовж листопада кожен з них пройшов чотириденний тренінг із менеджменту культури в одному з п’яти українських міст — Харкові, Кам’янці-Подільському, Слов’янську, Вінниці чи Полтаві. Вони дізнались, де шукати кошти на втілення творчих ідей і розробили власні мистецькі проекти. До Франківська ж приїхали, щоб створити міжрегіональні партнерства й таким чином підсилити свої проектні команди.

Співорганізатор зустрічі, тренер Школи культурного менеджменту Ярослав Мінкін розповідає:

“Це глобальний нетворкінг для ста митців та менеджерів культури. Ці люди приїхали з більшості областей України сюди щоб розробити проекти національної співпраці. У такий спосіб ми “зшиваємо” Україну з різних боків”.

- Advertisement -

Зустріч передбачала 2 дні навчань із проектного менеджменту, фандрайзингу, авторського права. Також, наприкінці першого дня у Парасольковому цеху організували нетворкінгову вечірку для випускників Школи та місцевої творчої молоді.

Випускниця Школи, перформерка Таїсія Мельник ділиться враженнями:

“Це неймовірно цікава спільнота людей із різних міст та містечок. Так як я з Києва, мені було дуже цікаво дізнатись про ті болі і потреби, які є в регіонах. Це мені дало багато ідей та енергії, з чим працювати у Києві”.

Школу культурного менеджменту та креативних індустрій реалізують громадська організація “Європейський клуб” у партнерстві з Молодіжною організацією “СТАН”, громадською організацією “Культурний діалог” та Асоціацією “Культура і креативність” за підтримки Українського культурного фонду”.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Ігор Василик
Ігор Василик
Журналіст, фрілансер. Закінчив факультет журналістики ЛНУ в 2008 році журналістка, власкор регіональних та центральних ЗМІ. Закінчила Києво-Могилянську академію у 2019 році.
-Реклама-
Квартири Івано-Франківськ
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні