Актуально зараз

-Реклама-spot_img

286 пар взуття: на Вічевому майдані створили інсталяцію, аби привернути увагу до домашнього насильства

-Реклама-spot_img
spot_img

На Вічевому майдані зібрали 286 пар взуття, щоб привернути увагу до проблеми домашнього насильства.

Акція-перфоманс “Кричати не можна мовчати” відбулася з нагоди старту Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” та відзначення Міжнародного Дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

В рамках акції на Вічевому Майдані створили інсталяцію із взуття, яка покликана привернути увагу громадськості до проблеми домашнього насильства та її масштабів в Івано-Франківську, інформує «Галка».

- Advertisement -

Біля декількох пар були написані історії людей, які відчули на собі домашнє насильство – хтось відчув його від коханої людини, хтось від мам чи батька. Існує чотири вида насильства: фізичне, економічне, психологічне та сексуальне.

Загалом по Франківську від домашнього насильства постраждало понад 286 людей, саме стільки пар взуття зібрали на головній площі міста.

«Я зазнавала сексуального насильства в родині, коли мені було від 6 до 12 років. У 12 років я розповіла про це, але ніхто з сім’ї не звернувся до поліції. Педофіл досі залишається членом родини», – йдеться в одній з історій.

Якщо ви стали жертвою або очевидцем насильства – не мовчіть – телефонуйте 102. Вчасно надана інформація та допомога можуть врятувати чиєсь здоров’я або навіть й життя.

НОВИНИ НА ЦЮ ТЕМУ

Світлана Якимчук
Світлана Якимчук
Інформаційний оглядач інтернет-сайту Правда іф.юа. Випускник філологічного факультету Прикарпатського національного університету
-Реклама-
Квартири Івано-Франківськ
купити iphone 15 Pro у Львові, ціни в Україні